Print this page

Student Orientation - Melbourne

Orientation for your degree is designed to help you get your tertiary education life off to the perfect start, and it can be a whole lot of fun. It will provide you with the necessary introductions to the wide range of resources that you will be utilising while you are a UC student.

The Orientation program will also include skills based sessions to get you ready for study. Existing students are also encouraged to attend.

Semester One 2018 Orientation will be held on Wednesday 7 February.

To Accept your Offer, please visit the acceptance portal

For help enrolling, see our Enrolment Guide (PDF).

CourseDateTimeCampusLocationActivities
Bachelor of Commerce & Bachelor of Information Technology7 February 20182.00 - 4.30pm

Global Business College of Australia

101, Level 1, 338 Queen St Melbourne Vic 3000Course overview, timetables and enrolment assistance

Orientation and Course Advice Day – Wednesday 7 February 2018

ActivityTimeRoom
Meet and Greet1:45pm - 2:00pm
(15 minutes)
Entrance of Queen Building
Welcome
Student Handbook
Student Code of Conduct
2:00pm - 2:10pm
(10 minutes)
101 (Level 1, Queen Building)
Library Overview
Workshop
2:10pm - 2:25pm
(15 minutes)
101 (Level 1, Queen Building)
GBCA website
Internship Opportunities
Q&A
2:25pm - 2:40pm
(15 minutes)
101 (Level 1, Queen Building)
Course advice and enrolment help                     2:45pm - 4:15pm
(1 hour, 30 minutes)
201 (Level 2, PC Lab, Queen Building)

Workshop – Thursday 8 February 2018

ActivityTimeRoom

Library skills for Bachelor of Information Technology

10:15am - 11:15am
(1 hour)
201 (Level 2, PC Lab, Queen Building)
Study Skills for Success (part one):
- Understanding assessment tasks
- Time management
- Canvas navigation tips
11:45am - 12:30pm
(45 minutes)
201 (Level 2, PC Lab, Queen Building)
Lunch12:30pm - 1:30pm
(1 hour)
201 (Level 2, PC Lab, Queen Building)
Study Skills for Success (part two):
- Applying assessment criteria
- Researching
- Note taking
- Referencing
- Writing strategies
- Wrap up
1:30pm - 3:00pm
(1 hour, 30 minutes)
201 (Level 2, PC Lab, Queen Building)

Workshop – Friday 9 February 2018

ActivityTimeRoom
Library skills for Bachelor of Commerce             10:15am - 11:15am
(1 hour)
201 (Level 2, PC Lab, Queen Building)
Study Skills for Success (part one):
- Understanding assessment tasks
- Time management
- Canvas navigation tips
11:45am - 12:30pm
(45 minutes)
201 (Level 2, PC Lab, Queen Building)
Lunch12:30pm - 1:30pm
(1 hour)
201 (Level 2, PC Lab, Queen Building)
Study Skills for Success (part two):
- Applying assessment criteria
- Researching
- Note taking
- Referencing
- Writing strategies
- Wrap up
1:30pm - 3:00pm
(1 hour, 30 minutes)
201 (Level 2, PC Lab, Queen Building)